Υγεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία – Η Όμικρον «χτυπά» και τους υγειονομικούς

08.01.2022 | 20:06 Eνσωμάτωση

Η Όμικρον λυγίζει τα νοσοκομεία όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής.

Από τη μία οι αυξημένες νοσηλείες και από την άλλη οι ελλείψεις προσωπικού καθώς πολλοί είναι οι είναι οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί εκτός μάχης.

Αυτή την ώρα εκτιμάται ότι περίπου 2.500 υγειονομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας αγγίζοντας το 4% του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού των νοσοκομείων.

Στον Ευαγγελισμό η κατάσταση είναι εκρηκτική με τα 170 κρεβάτια της κλινικής covid να είναι γεμάτα, ενώ στις ΜΕΘ έχουν εναπομείνει μόνο δύο κλίνες. Κι αυτά ενώ λείπουν από το νοσοκομείο 100 υγειονομικοί που έχουν προσβληθεί από την Όμικρον.

Καλύτερη η εικόνα στον «Ερυθρό Σταυρό», καθώς υπάρχουν κενά κρεβάτια, ενώ απουσιάζουν περίπου 10 υγειονομικοί λόγω Covid.

Στη Θεσσαλονίκη η εφημερία στο «Παπανικολάου» έκλεισε με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ και στην περιφέρεια όμως τα νοσοκομεία σφυροκοπούνται.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας οι μισές σχεδόν κλίνες Covid είναι γεματές, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχει 100% πληρότητα. Είκοσι εργαζόμενοι την ίδια ώρα απουσιάζουν λόγω Covid.

Στο νοσοκομείο Καβάλας αυξήθηκαν στους 45 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid από τους 30 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα

Ακόμη χειρότερη η κατάσταση στο νοσοκομείων Ιωαννίνων καθώς υπάρχει και πληρότητα κατά 80% στις ΜΕΘ και 65% στις απλές κλίνες, ενώ απουσιάζουν 60 υγειονομικοί λόγω Covid.

Από τη Δευτέρα το Σισμανόγλειο μετατρέπεται ξανά σε νοσοκομείο μόνο για Covid περιστατικά, ενώ την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και για έναν μήνα ξεκινάει η επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022