Πολιτική

Σκληρή κόντρα Πλεύρη – Πολάκη για το pcr της μητέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

08.01.2022 | 20:17 Eνσωμάτωση

Νέα πολιτική θύελλα με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε με το σύνηθες ύφος σε ανάρτηση πως η μητέρα του περίμενε για ώρα μαζί με 35 άτομα να κάνει pcr test παρά το ότι είχε συμπτώματα Covid, χαρακτηρίζοντας «ελεεϊνό» τον Θάνο Πλεύρη.

Αυτή τη φορά ο Παύλος Πολάκης έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί δημόσια το πρόβλημα υγείας της μητέρας του την οποία συνόδευσε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να επιτεθεί στον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σε ανάρτησή του στο facebook χθες το μεσημέρι ενημέρωνε τους ακόλουθούς του ότι εξαιτίας της εγκυκλίου που έχει στείλει το υπουργείο υγείας στα νοσοκομεία η 83 ετών μητέρα με συμπτώματα covid δεν μπορεί να μπει στο νοσοκομείο αν και διπλά εμβολιασμένη και έχοντας ήδη κάνει rapid test.

Με τη συνήθη αγοραία εκφορά του λόγου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τον κ. Πλεύρη να πάρει πίσω την εγκύκλιο και να δώσει εντολή να διενεργούνται μοριακά τεστ από το νοσοκομείο σε όσους φτάνουν με συμπτώματα στο νοσοκομείο.

«Αλλιώς, ΕΛΕΕΙΝΕ, δεν θα υπάρχει μέρος στην Ελλάδα να σταθείς για οτιδήποτε συμβεί σε αυτούς τους ασθενείς από την καθυστέρηση της διάγνωσης!» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Ο υπουργός Υγείας επέλεξε να απαντήσει μέσω ανάρτησής του στο twitter. «Η μάνα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση, ακόμη και εάν ο γιος της το επιδιώκει και τη χρησιμοποιεί. Οι εξετάσεις, που υποτίθεται ότι της απαγόρευσαν να κάνει αλλά έκανε, εύχομαι να είναι καλές κ να έχει υγεία. Εάν θέλει αντιπαράθεση με εμένα ο κ. Πολάκης να αφήσει τη μητέρα του απέξω» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η μητέρα του κ. Πολάκη εξαιτίας της πολύωρης αναμονής λόγω εξυπηρέτησης βαρύτερων περιστατικών αποχώρησε στις 14:00 το μεσημέρι και όταν επέστρεψε το απόγευμα εξυπηρετήθηκε κανονικά.

«Εάν ο κ. Πολάκης επιθυμεί η οικογένειά του να έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε βάρος των υπόλοιπων ασθενών, λυπόμαστε αλλά δεν ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές από τα δημόσια νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης» υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Λευτέρης Μαρκάκης.

Η επίκληση της ίδια της μητέρας του για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης του κ. Πολάκη αυτή τη φορά με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Η είδηση ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης δεν φρόντισε τόσο καιρό, η ίδια του η μητέρα να κάνει την ενισχυτική 3η δόση, αν και 83 ετών, είναι αποκαλυπτική του τί θα είχαμε περάσει αν η Πανδημία είχε έρθει ένα μόλις χρόνο νωρίτερα. Ο Θεός μας λυπήθηκε» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Με χαρακτηρισμούς όπως «μαυραγορίτη των rapid και των pcr τεστ και απόγονε των λαδεμπόρων της κατοχής» ο κ. Πολάκης ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό του σε υβρεολόγιο. «Γιατί δεν μας φύλαξε ο Θεός και έχουμε εσένα υπουργό Ανάπτυξης τον καιρό της πανδημίας και χορεύουν οι μεσάζοντες αισχροκερδώντας στην τσέπη του απλού κόσμου!» απάντησε ο κ. Πολάκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με νεότερη ανάρτησή του ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν εκείνος που ενέπλεξε την 83χρονη μητέρα του κ. Πολάκη στη δημόσια αντιπαράθεση, αλλά ο ίδιος της ο γιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022