Πολιτική

«Τραβάει το σχοινί» ο Ακάρ με νέες προκλητικές δηλώσεις

08.01.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Προσηλωμένη στην πολιτική των προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας, η Τουρκία δια στόματος του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή φιέστα για τον βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ της μουσουλμανικής μειονότητας που η Άγκυρα συνεχίζει να αποκαλεί τουρκική, ανέπτυξε όλες τις θέσεις της γειτονικής χώρας.

«Το να επιθυμεί η γειτονική μας χώρα μονομερώς την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια, το να υποστηρίζει ότι έχει 10 μίλια εναέριου χώρου, όταν έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα στα νησιά δεν δύναται το να εξηγηθεί με την λογική το μυαλό και το διεθνές δίκαιο» υποστήριξε ο Ακάρ.

Το γεράκι της Άγκυρας εστίασε κυρίως στην προσπάθεια να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα πως για την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο υπεύθυνη είναι η Ελλάδα, η οποία προσποιείται το θύμα.

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα, ντυμένη με προβιά αρνιού» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η Ελλάδα συνεχίζει να ενδυναμώνει σε στρατιωτικό επίπεδο τις συμμαχίες της.

Την εβδομάδα που πέρασε και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση μονάδων τους με τη ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» των ΗΠΑ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν η φρεγάτα «Έλλη», η οποία μάλιστα για ένα διάστημα εντάχθηκε και στη συνοδεία του αεροπλανοφόρου, η πυραυλάκατος «Λάσκος» και το υποβρύχιο «Κατσώνης», ενώ από αέρος μαχητικά Phantom και F16 της Πολεμικής αεροπορίας συνεκπαιδεύτηκαν με τα μαχητικά F18 του αεροπλανοφόρου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022