Ελλάδα

Βγήκε από την εντατική ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε

08.01.2022 | 20:23 Eνσωμάτωση

Ανήμερα της γιορτής του ο 16χρονος Γιάννης, το παιδί που κατά λάθος πυροβόλησε τον θείο του κι ύστερα επιχείρησε να αυτοκτονήσει, βγήκε από την εντατική, έχοντας κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του, γεννούσε το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

«Καλά είναι ο Γιαννάκης, έτσι… καλά είναι. Πλήρη συνείδηση έχει, μια χαρά είναι. Καλά τα πράγματα…» ανέφερε ο συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ Άρτας, Χριστόδουλος Ναθαναήλ.

Ο 16χρονος πλέον, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και έχει μεταφέρθεί στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της Άρτας όπου και θα παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς τα τραύματα στον θώρακα ήταν σοβαρά και χρειάζεται παρακολούθηση.

«Καλά είναι τώρα… είναι καλά. Λίγα πέρασαν…; Κι όλοι περάσαμε. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα. Ε, και ποιος δεν τρόμαξε…; Όλος ο κόσμος τρόμαξε. Να πάνε δυο εγγόνια μου, το ένα εγγόνι και το άλλο δισέγγονο…; Είναι θλιβερά τα γεγονότα αυτά…» τόνισε ο προπάππους του 16χρονου αγοριού.

Η οικογενειακή παράδοση για το κυνήγι, μετατράπηκε σε μια τραγωδία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων. Ένα παιδί που ήταν πολύ δεμένο με τον θείο του, κι η ζωή του τον στερεί μ’ αυτόν τον τόσο σκληρό τρόπο.

«Χάθηκε και νέος άνθρωπος. Κι ήταν και το άλλο “ετοιμόρροπο”… ε, τώρα, πήραμε λιγάκι θάρρος ότι θα γλιτώσει το παιδί. 16 χρονών αυτό, 33 ο θείος, δεν φώναξε ότι μετακινήθηκε από εκεί. Ε, μετακινήθηκε από εκεί που ήταν, είδε κίνηση απ’ το παλικάρι το παιδί, νόμισε ότι είναι αγριογούρουνο» πρόσθεσε ο συγγενής του 16χρονου Γιάννη.

Η οξυγόνωση των πνευμόνων του 16χρονου είναι πολύ καλή, οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί δείχνουν να βελτιώνεται η κατάστασή του και όλοι εύχονται, να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του και στην μικρούλα αδελφή που μόλις απέκτησε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022