Ελλάδα

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή

16.12.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την μικρασιατική καταστροφή η Μητρόπολη Ν.Ιωνίας σε συνεργασία με τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδώνας και Ηρακλείου Αττικής , οργανώνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων καθ᾽ όλη την περίοδο του 2022 και καλούν όλους τους πολίτες να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη, τον πολιτισμό και την θρησκευτική αναφορά.

2022,χρονιά μνήμης και τιμής του μικρασιατικού Ελληνισμού!

Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδώνας και Ηρακλείου Αττικής παρουσίασαν το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού!

«Σας ανακοινώνουμε σήμερα, την πρωτοβουλία μας να τιμήσουμε τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, τον απόλυτο ξεριζωμό των Ελλήνων, από τα αγιοτόκα μέρη της Μ.Ασίας και του Πόντου», δήλωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την μικρασιατική καταστροφή η Μητρόπολη Ν.Ιωνίας και οι τρεις δήμοι οργανώνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων καθ᾽ όλη την περίοδο του 2022.

Η προσφυγιά και οι θυσίες των Ελλήνων αποτελούν ταυτοτικό στοιχείο της μεγάλης αυτής επετείου και καλούν όλους τους πολίτες να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη, τον πολιτισμό και την θρησκευτική αναφορά.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο και θα συνεχιστούν για όλο το 2022!

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2021