Πολιτική

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο – Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στις ανυπόστατες κατηγορίες της Τουρκίας

16.12.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Σφοδρή Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο για την οποία καταδικάστηκαν ο 36χρονος γενικό γραμματέας του τουρκικού προξενείου και 54χρονος μάγειρας πλοίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ «κουνά το δάχτυλο» στα ελληνικά ΜΜΕ ότι δημοσίευσαν «αβάσιμες ειδήσεις» με σκοπό «άσκηση πίεσης στη κοινή γνώμη και τη Δικαιοσύνη». Η απάντηση της Αθήνας στις ανυπόστατες κατηγορίες των Τούρκων ήταν σκληρή.

Ενοχλημένη είναι η Τουρκία με την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου.

Με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών καταδικάζεται η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, λέγοντας ότι κατά την ακροαματική διαδικασία καταπατήθηκαν οι βασικές αρχές του δικαίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η απάντηση από την πλευρά της Ελλάδας είναι ότι αναφορικά με την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Επιπλέον, το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτέθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ ότι με αβάσιμες ειδήσεις προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Την ίδια στιγμή η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται, καθώς η Τουρκία διενεργεί επειχείρηση έρευνας και διάσωσης έξω από την ακτή του Βαρωσίου σήμερα και αύριο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2021