Πολιτική

Σύνοδος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Συγκινητικό αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά – Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα – Ανδρουλάκη

16.12.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Με συγκινητικό αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε σήμερα το πρωί η σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες όπου παρευρίσκονται για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι συμβολική, καθώς είναι η πρώτη μετά τη νίκη του σοσιαλδημοκράτη Σολτς στη Γερμανία.

Για την Ελλάδα έχει και τη δική της σημασία, καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά.

Στη συνεδρίαση, όμως, βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Και οι δυο τους θα συμμετάσχουν σε ξεχωριστά πάνελ ως ομιλητές στο πλαίσιο του συνεδρίου και δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση μεταξύ τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα δει την πρόεδρο των σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρσία, και τον Στανίσεφ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις επίσης με την Γκαρσία, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, και τον Ιταλό Ενρίκο Λέτα.

Σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση προς εκείνες τις χώρες που εξάγουν όπλα στην Τουρκία, όπως η Ισπανία, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να συνεχίζουν να πουλάνε όπλα στην Τουρκία σε μια εποχή που η Τουρκία είναι διεθνής ταραξίας καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα χωρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, ζήτησε να συμπορευτούν οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης «ώστε να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις της δεξιάς να μας γυρίσουν πίσω στις αποτυχημένες συνταγές του χθες», και έκανε έκκληση για αλλαγή του συμφώνου σταθερότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/12/2021