Ελλάδα

48ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας

01.12.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα θέσει και το αναγκαίο πλαίσιο προστασίας για τη δύσκολη δουλειά που κάνουν, απεργούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.

Νέα 48ωρη απεργία στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας. Όπως καταγγέλλουν, αν και έχουν περάσει 11 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η εκμετάλλευση του λιμανιού από την κινεζική εταιρεία COSCO, αλλά και μετά τον πρόσφατο θάνατο  λιμενεργάτη εν ώρα εργασίας, ακόμη δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση που να προστατεύει την δύσκολη εργασία τους.

«Ζητάμε να σταματήσει η αδιαλλαξία της εργοδοσίας και να καθίσει στο τραπέζι μαζί με τους εργαζόμενους για να υπογραφεί μία συλλογική σύμβαση η οποία θα απαντά και θα ικανοποιεί τα αιτήματα μας».

Οι λιμενεργάτες τονίζουν πως επικρατεί εργασιακή ανασφάλεια καθώς δεν αποτυπώνεται πουθενά η νυχτερινή εργασία, ούτε τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι ισχύει με την προϋπηρεσία και τις τριετίες.

Η διοίκηση της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων πως:

«Η DPort Services προχώρησε στην υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους μετά την τελευταία απεργία».

Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΕΝΕΔΕΠ κρίθηκε παράνομη ωστόσο συνεχίζεται με την υποστήριξη του Εργατικού  Κέντρου Πειραιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2021