Κόσμος

Μακελειό σε σχολείο του Μίσιγκαν με 3 νεκρούς μαθητές και 8 τραυματίες

01.12.2021 | 20:44 Eνσωμάτωση

Σκηνές αλλοφροσύνης στο Μίσιγκαν, όταν 15χρονος εισέβαλε σε γυμνάσιο και άρχισε να πυροβολεί τους συμμαθητές του.

Έντρομοι οι μαθητές και οι μαθήτριες προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δολοφονική μανία του συμμαθητή τους, που πυροβολεί τα θύματά του εν ψυχρώ, στο κεφάλι και στο στήθος με ένα ημιαυτόματο πιστόλι.

Καθώς οι πυροβολισμοί αντηχούσαν στο γυμνάσιο της πόλης Όξφορντ στο Μίσιγκαν, πολλοί μαθητές ταμπουρώθηκαν στις τάξεις.

«Κλειδώσαμε την πόρτα, ταμπουρωθήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και προσπαθήσαμε να κρυφτούμε. Αρπάξαμε διάφορα αντικείμενα και ψαλίδια ώστε εάν ο δράστης έμπαινε, να του επιτεθούμε» ανέφερε ο μαθητής Έιντεν Πέιτζ.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο 15χρονος δράστης προσπάθησε να τους ξεγελάσει για να του ανοίξουν την πόρτα.

– «Από το γραφείο του σερίφη! Μπορείτε να βγείτε με ασφάλεια»
– «Δεν θα πάρουμε αυτό το ρίσκο τώρα»
– «Άνοιξε την πόρτα αδερφέ…»
– «Είπε “αδερφέ”, προσέξτε»
– «Πάμε να φύγουμε…»

Οι μαθητές βγήκαν από τα παράθυρα, διέσχισαν την αυλή και μπήκαν σε άλλο κτίριο όπου βρίσκονταν ήδη πάνοπλοι αστυνομικοί.

Λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αφού είχε σκοτώσει τρεις συμμαθητές -δύο κορίτσια και ένα αγόρι από 14 έως 17 ετών- και τραυματίσει άλλους 7, καθώς και έναν καθηγητή.

Η αμερικανική αστυνομία δεν έδωσε ακόμα τα στοιχεία του δράστη στη δημοσιότητα, ανακοίνωσε όμως ότι το πιστόλι είχε αγοράσει ο πατέρας του πριν από τέσσερις ημέρες.

Η επίθεση ενδέχεται να συνδέεται με περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο. Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει περισσότερες από 130 επιθέσεις με πυροβόλα όπλα μέσα σε αμερικανικά σχολεία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2021