Ελλάδα

«Έκρηξη» στα ραντεβού για εμβολιασμό τα τελευταία 24ωρα

01.12.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Το MEGA βρέθηκε σε εμβολιαστικά κέντρα και κατέγραψε τις αντιδράσεις πολιτών.

«Debate» μεταξύ των πολιτών προκάλεσε το νέο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα από τις 16 Ιανουαρίου για όσους παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Περιστεριού συναντήσαμε τον 40χρονο Δημήτρη Καραβασίλη που ήρθε για την τρίτη δόση. Θα ακολουθήσει η μητέρα του, έστω και καθυστερημένα ,για την πρώτη.

«Η μητέρα μου με το που άκουσε για το πρόστιμο πήγε κατευθείαν και έκλεισε ραντεβού και έπρεπε από την πρώτη στιγμή να γίνει αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ώρα 13:30 στο εμβολιαστικό κέντρο της Καλλιθέας. Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αυξήθηκε η προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό.

Μέσα σε 24 ώρες τα προγραμματισμένα ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολίου σχεδόν επταπλασιάστηκαν αφού 17.500 πολίτες άνω των 60, έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Εξαιρέσεις υπό όρους

Απο τα μέτρα εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει αλλά σε διάστημα έξι μηνών και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι τα πρόστιμα θα μειώνονται στα 50 ευρώ, εάν ο πολίτης κλείσει ραντεβού πριν τα μέσα του μήνα.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή η απόφαση να είχε παρθεί πιο νωρίς, αλλά η εξίσωση αυτή είναι πολύ δύσκολη. Φαίνεται πως ο Έλληνας χρειάζεται πρόστιμο όταν γίνεται κάτι για το καλό του» σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Τα εμβόλια φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και την νέα παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από αρχικές έρευνες στο Ισραήλ.

Το εμβόλιο της Pfizer αντιμετωπίζει με επιτυχία 90% και την «Όμικρον», έναντι 93% επιτυχίας στην αντιμετώπιση της Δέλτα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2021