Ελλάδα

Μυτιλήνη – Αποκαλύψεις σοκ από τον γιο του 79χρονου που «κατέληξε» από κορωνοϊό

12.11.2021 | 16:56 Eνσωμάτωση

Το πρώτο θύμα θρηνεί η Μυτιλήνη από την τεράστια διασπορά που προέκυψε στο χωριό Μυχού, όταν ιερέας κοινωνούσε τους πιστούς ενώ ήταν θετικός.

Ο γιος του 79χρονου μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Ο καημένος τζάμπα έφυγε. Είχε βέβαια πρόβλημα υγείας με την καρδιά, είχε τα προβληματάκια, πήγαινε μία χαρά ο άνθρωπος. Μόλις κόλλησε κορωνοϊό, τον τέλειωσε».

Στην εκκλησία δεν είχε πάει ο ίδιος, αλλά η σύζυγός του η οποία νόσησε και μετέδωσε τον κορωνοϊό στο σπίτι.

«Η μητέρα μου μέχρι εκείνη την στιγμή δεν πήγαινε στην εκκλησία για να μην κολλήσει. Τι έγινε εκείνη την ημέρα πήγε, κόλλησε η μάνα μου κόλλησε τον πατέρα μου, πάει έχασα τον πατέρα μου προχθές».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, στην εκκλησία δεν τηρείτο κανένα μέτρο, με τον ιερέα μάλιστα να προτρέπει τους πιστούς να κατεβάσουν τη μάσκα.

«Όλοι μαζεύονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ούτε μάσκες, ούτε να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέσα στην εκκλησία τίποτα και από εκεί ξεκίνησε όλη η διασπορά».

Στο Μυχού Μυτιλήνης ένας στους τρεις νοσεί με κορωνοϊό. 27 θετικοί από τους συνολικά 100 κατοίκους.

«Αρρώστησαν πάρα πολλά άτομα. Εμείς δεν είχαμε τίποτα εδώ πέρα. 100 κάτοικοι είμαστε και λέγαμε προστατευόμαστε εδώ μέσα στις αυλές μας», λένε οι κάτοικοι.

Ούτε ο 79χρονος που κατέληξε, ούτε κανείς από την οικογένειά του είχαν κάνει το εμβόλιο. Σήμερα ο γιος του, ο οποίος επίσης νοσεί με κορωνοϊό, δηλώνει στο LIVE NEWS πως θα σπεύσει να εμβολιαστεί αμέσως μόλις περάσει το 6μηνο.

«Δεν έχω εμβολιαστεί. Δεν είμαι αρνητής, από αμέλεια. Όλοι θα εμβολιαστούμε».

«Νοσήσαμε όλοι αλλά μας έσωσε το εμβόλιο»

Στον αντίποδα, μια εμβολιασμένη οικογένεια στην Κέρκυρα κόλλησε ολόκληρη σε μια μικρή γιορτή, αλλά βγήκε και εντελώς αλώβητη από την περιπέτεια του κορωνοϊού.

«Στην γιορτή που εμείς για αστείο τη λέμε φονική γιορτή, ήταν ένα μισάωρο που ήρθαν οι άνθρωποι να κόψουν την τούρτα και να φύγουν».

Σύζυγος, παιδιά και πεθερικά βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο μόνος που δεν κόλλησε ήταν ο Γιάννης Κυπριώτης που δεν έβγαλε ποτέ τη μάσκα του.

«Μόλις η σύζυγος βγήκε θετική δεν την έβγαλα ποτέ τη μάσκα. Μπάνιο με τη μάσκα, έτρωγα με τη μάσκα. Έτρωγα μπουκιά και την ξαναφόραγα».

Πλήρως εμβολιασμένοι όλοι πέρασαν τον κορωνοϊό σχεδόν ασυμπτωματικά, από τα παιδιά μέχρι και τους παππούδες.

«Εάν δεν υπήρχε το εμβόλιο δεν θα ξέραμε πού θα βρισκόμασταν. Είναι γεγονός αυτό».

Ο κύριος Μιχάλης και η κυρία Ελένη θεωρούν πως το εμβόλιο ήταν εκείνο που τους έσωσε, προσπαθώντας μάλιστα να πείσουν και την καρδιακή τους φίλη να εμβολιαστεί.

Όπως λένε στο LIVE NEWS, πολλοί είναι οι φίλοι και οι γνωστοί που δεν εμβολιάζονται για θρησκευτικούς λόγους.

Ως ασυμπτωματικοί, η οικογένεια Κυπριώτη κατάλαβε πως νοσεί με κορωνοϊό από το καθιερωμένο self test των παιδιών τους πριν πάνε σχολείο το οποίο βγήκε θετικό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/11/2021