Υγεία

Κορωνοϊός – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – «Βουλιάζουν» οι ΜΕΘ από ανεμβολίαστους

04.11.2021 | 16:59 Eνσωμάτωση

Εφημερίες που τρομάζουν, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και δεκάδες ασθενείς non covid πάνω σε ράντζα.

«Κάθε εφημερία και ρεκόρ. Η τραγική κατάσταση συνεχίζεται», λέει ο Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Η εφιαλτική εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με 56 εισαγωγές, 100% πληρότητα στη ΜΕΘ και 5 διασωληνωμένους προσωρινά στα χειρουργεία.

Την ίδια ώρα, 6 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ βρίσκονται στο ΑΧΕΠΑ, 5 στο Παπαγεωργίου αλλά και ένας ακόμη που νοσηλεύεται για μέρες σε κοινό θάλαμο στη Χαλκιδική.

«Γονατίζει» η Λάρισα

Τα νοσοκομεία της Λάρισας στενάζουν, με τους πλήρως εμβολιασμένους στην πόλη να μην ξεπερνούν το 48%.

«Αν σκεφτείτε ότι ο νόμος μας έχει το ¼ του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και το 1/12 του πληθυσμού της Αττικής, είναι σαν έχει η Αττική 6.000 και η Θεσσαλονίκη 2.000 κρούσματα», λέει ο Λάμπρος Καραγεώργος, γιατρός Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Γεμάτη είναι η εντατική και στο νοσοκομείο Βόλου.

Σε ράντζα ασθενείς non covid

Εντείνεται η πίεση και στα νοσοκομεία της Αττικής εκεί όπου η εφημερία στο Γεννηματάς ξεκίνησε με 60 ελεύθερα κρεβάτια και ολοκληρώθηκε με 90 εισαγωγές.

Πάνω σε αυτά, ασθενείς non covid με εμφράγματα, χειρουργημένοι και υπερήλικες γιατί όπως εξηγούν οι γιατροί στο LIVE NEWS, τα νοσοκομεία της χώρας γεμίζουν με ανεμβολίαστους που νοσούν με κορωνοϊό.

«Η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι γεμάτη από ανεμβολίαστους. Είναι 6 κρεβάτια και είναι και τα 6 κατειλημμένα όλα από ανεμβολίαστους», λέει ο Δημήτριος Γράσσος, επιμελητής Πνευμονολόγος ΜΕΘ Νοσοκομείου Κορίνθου.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS, οι 8 στους 10 που μπαίνουν μέσα στην εντατική καταλήγουν.

«Το ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πάνω από 85%. Έρχονται επιβαρυμένα και με υποκείμενα νοσήματα. Γνωρίζουν τα προβλήματα που έχουν, έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό και κάθονται στο σπίτι και αντιμετωπίζουν την ασθένεια τους χωρίς να έρθουν στο νοσοκομείο έγκαιρα».

Η εντατική του Ρίου γέμισε από τις αλλεπάλληλες διακομιδές που δέχεται από όμορους νομούς.

«Από τα 13 περιστατικά σχεδόν τα 5- 6 είναι από Άμφισσα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι», λέει η Φωτεινή Φλίγκου, διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου.

Αμετάπειστος ο σκληρός πυρήνας ανεμβολίαστων

Την ίδια ώρα αμετάπειστοι εμφανίζονται στα σόσιαλ μίντια αντιεμβολιαστές παρά το γεγονός πως νόσησαν και νοσηλεύτηκαν.

«Μόλις πήρα εξιτήριο. Πέρασα την κορωνόγριπη και τώρα τους εύχομαι καλή τους τύχη. Δεν θα κάνω το εμβόλιο του Μητσοτάκη και Μπουρλά».

Ένας ιδιοκτήτης καφέ από την άλλη παραπονιέται γιατί του βεβαίωσαν πρόστιμο για μη χρήση μάσκας μέσα στο μαγαζί του.

«Φοράω τη μάσκα εδώ αυτί-πιγούνι-αυτί και είμαι έξω από το μπαρ και τρώω ένα κριτσίνι. Σε off διάθεση και τρώω ένα κριτσίνι χωρίς να εξυπηρετώ κανέναν πελάτη».

Σε off διάθεση ήταν προφανώς και ο σερβιτόρος του μαγαζιού που εξυπηρετούσε κόσμο χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βεβαιώσουν το πρόστιμο των 300 ευρώ παρά τους προπηλακισμούς από τους υπαλλήλους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2021