Ελλάδα

Γυναικοκτονία στην Κρήτη – Τα ντοκουμέντα της απόλυτης φρίκης

04.11.2021 | 18:24 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Είναι το ντοκουμέντο της φρίκης που έζησε η αδικοχαμένη Νεκταρία στην Κρήτη, το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Η αρρωστημένη επίθεση του εν διαστάσει συζύγου της, που κρατούσε μαχαίρι και την κυνήγησε μέχρι να την πιάσει και να την σκοτώσει.

Οι τελευταίες στιγμές της αδικοχαμένης μητέρας, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια λίγο έξω από την Ιεράπετρα που είχε πάει για να πιάσει δουλειά.

Είναι 07.40 το πρωί και εδώ βλέπουμε τον δράστη να έχει κατέβει από το μηχανάκι του και να κάνει τα πρώτα του βήματα. Δεν έχει βγάλει το κράνος και με το δεξί του χέρι κρατάει το μαχαίρι με το οποίο λίγο αργότερα θα στερήσει τη ζωή στη γυναίκα που του χάρισε 4 παιδιά.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τη μάχη της Νεκταρίας που τρέχει για να σώσει τη ζωή της. Πίσω της είναι ο δράστης που θα την εγκλωβίσει στις σκάλες της επιχείρησης και θα την αφήσει νεκρή με 16 μαχαιριές όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής.

Η 48χρονη Νεκταρία τρέχει και πίσω ο δολοφόνος της, με το κράνος και το μαχαίρι του εγκλήματος στα χέρια. Οι απεγνωσμένες φωνές της για βοήθεια δεν θα αποτρέψουν το μοιραίο. Ο 54χρονος την ακολουθεί μέχρι τις σκάλες που διακρίνονται στο πάνω μέρος της οθόνης και όταν την πιάνει στα χέρια του, κάνει πράξη αυτό που είχε σχεδιάσει. Τη δολοφονία της γυναίκας που τον έκανε πατέρα, της μάνας των παιδιών του.

Ένα έγκλημα που είχε μελετήσει και οργανώσει με προσοχή. Είχε μάθει όπως φαίνεται ότι η άτυχη Νεκταρία θα πήγαινε για δουλειά και όπως βλέπουμε την ακολούθησε με το μηχανάκι του, από διαφορετικό δρόμο για να μην υποψιαστεί το παραμικρό. Στις 07.40 όταν ήδη η 48χρονη είχε μπει στα ενδότερα, ο 54χρονος έχει φτάσει στην επιχείρηση αποφασισμένος να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

Άνανδρα και αρρωστημένα. Με το κράνος που φορούσε και με το μαχαίρι του φόνου διαρκώς στα χέρια του. Αυτές οι σκηνές, με τα τελευταία βήματα της αδικοχαμένης Νεκταρίας, κρατούν ανάστατη την τοπική κοινωνία και την υπεύθυνη της επιχείρησης που ήταν αδύνατον να αποτρέψει το μοιραίο.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης βρήκε την 48χρονη νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος και ειδοποίησε την αστυνομία. Την ώρα της επίθεσης, η Νεκταρία, η 13η γυναίκα που έχασε φέτος τη ζωή της, από τα χέρια του συζύγου της, ήταν μόνη και ανυπεράσπιστη.Τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία συντήρησαν το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

Με τον δράστη να απειλεί για 7 ώρες πως θα αυτοκτονήσει και να πείθεται από τον μεγαλύτερο γιο του, να παραδοθεί. Ένα παιδί που μαζί με τα τρία αδέρφια του, προσπαθεί να βρει δυνάμεις για να διαχειριστεί τα όσα έγιναν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2021