Κόσμος

Ρουμανία – Αυτοκίνητα γίνονται κλίνες COVID

04.11.2021 | 17:49 Eνσωμάτωση

Τα αυτοκίνητα έχουν μετατραπεί σε κλίνες νοσοκομείου. Η Ρουμανία χτυπιέται ανελέητα από τον κορωνοϊό με τα κρούσματα να ανεβαίνουν διαρκώς και τα νοσοκομεία να δέχονται πίεση άνευ προηγουμένου.

Σήμερα οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 8.971 κρούσματα. 489 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 440 από τους οποίους ήταν ασθενείς που δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Η μητέρα μου είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Κάθεται με πάμπερς και οξυγόνο στο αυτοκίνητο επειδή δεν υπάρχουν θέσεις στο νοσοκομείο. Έρχονται οι γιατροί στα αυτοκίνητα για να τους εξετάσουν. Έχει μετανιώσει που δεν έκανε το εμβόλιο», λέει μία πολίτης περιγράφοντας την κατάσταση.

Ο Γρηγόρης Παπαγεωργιάδης, Έλληνας επιχειρηματίας στη Ρουμανία, συγκλονίζει:« Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, είχαμε φτάσει τα 17.000 κρούσματα τη μέρα. Οι ανεμβολίαστοι εδώ δεν μπορούν να πάνε πουθενά, μόνο στο σούπερ μάρκετ. Η Ρουμανία είναι μία χώρα που εδω και 15 χρόνια είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα έργα υποδομής τώρα γίνονται».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην επαρχία. Αν και η πρωτεύουσα της Ρουμανίας καταγράφει ποσοστό εμβολιασμού 62%, το ποσοστό των εμβολιασμένων σε ολόκληρη τη χώρα είναι μόλις 36,5%.

Οι αρχές ελπίζουν στα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Οι ασθενείς αν και ανεμβολίαστοι δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, παρά μόνο όταν είναι πολύ βαριά άρρωστοι. Η χώρα των 20 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά ήδη πάνω από 49.000 νεκρούς.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2021