Υγεία

Παγώνη – Η τρίτη ενισχυτική δόση είναι απαραίτητη – Όλες οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν

04.11.2021 | 18:18 Eνσωμάτωση

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, επεσήμανε την ανάγκη του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ κατέστησε απαραίτητο τον εμβολιασμό των εγκύων.

Η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων του κορωνοϊού κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως επικίνδυνη, και χτυπά τους ανεμβολίαστους., οι οποίοι είναι πλήρως εκτεθειμένοι στον ιό.

« Η μετάλλαξη είναι επιθετική, πρέπει όλοι να πάνε να κάνουν την 3η δόση. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον 28χρονο που έφυγε από κορωνοϊό. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η 3η δόση είναι απαράιτητη για ένα λόγο: Μετά τους 6 μύνες το ανοσοποιητικό πέφτει και είναι άμεσος ο κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από τον ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις έγκυες γυναίκες που οι γιατροί τους, δεν τους συστήνουν τον εμβολιασμο, η κ. Παγώνη είπε: « Όλες οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, οι συνάδελφοι που δεν το προτεπίνουν πρέπει να παραπεμφθούν. Λέμε σε όλες τις γυναίκες να πάνε να εμβολιαστούν», συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2021