Υγεία

Ακτινολογία – Η πλέον σύγχρονη τεχνολογία για την αντιμετώπιση του καρκίνου

04.11.2021 | 18:43 Eνσωμάτωση

Τα στοιχεία λένε ότι ένας στους δύο ασθενείς με καρκίνο θα χρειαστεί να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, ενώ το 40% των ασθενών που νικάνε τον καρκίνο το κάνουν με τη βοήθεια της ακτινοθεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι με τα κατάλληλα μηχανήματα στα κατάλληλα χέρια δίνουν σοβαρές ελπίδες για την ίαση πολλών ασθενών.

Ο γιατρός Αθανάσιος Δημόπουλος, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Διευθυντής Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο νοσοκομείο Metropolitan μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS για να εξηγήσει γιατί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα έγινε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ένα βήμα που βάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μάχη κατά του καρκίνου.

Η τεχνολογία έχει δώσει άλλα δεδομένα πλέον και στον τομέα της ακτινολογίας έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές, ενώ τα οφέλη

«Στον τομέα της ακτινολογίας, τα τελευταία χρόνια εφαρμόσουμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους ακτινοθεραπείας, συγκεκριμένα, στον τομέα της εσωτερικής ακτινοχειρουργικής, της επεμβατικής ακτινοθεραπείας και όλες αυτές οι τεχνολογίες έχουν βελτιώσει πάρα πολύ την ακρίβεια με την οποία στοχεύουμε τους καρκινικούς όγκους, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα όργανα που περιβάλλουν αυτούς τους όγκους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό έχει βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια που αφενος χορηγούμε, αλλά από την άλλη δεν δημιουργούνται παρενέργειες», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2021