Πολιτική

Υπόμνημα του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή «καίει» Παπαγγελόπουλο – Παππά

20.10.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Επιπλέον στοιχεία για τις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ο Σάμπυ Μιωνή.

Νέα στοιχεία από τις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016 με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο παρουσία του Νίκου Παππά προσκόμισε στις δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016 προκειμένου να διευθετηθεί η αντιδικία με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, του ζητήθηκαν χρήματα ως «έξοδα» και όχι ως «δικαστικά έξοδα». Μάλιστα ο επιχειρηματίας κατέθεσε και τους διαλόγους που είχε στο Μέγαρο Μαξιμου.

Το υπόμνημα Μιωνή

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεστούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;».

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι»

Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα»

Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε…»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν…»

Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]

Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι»

Κατα την εκτίμηση του Σαμπυ Μιωνή, όπως αποτυπώνεται στο υπόμνημα, οι «αυτολεξεί» διάλογοι δείχνουν πως «η απαίτηση χρημάτων δεν ηταν ούτε αυθόρμητη, ούτε εύλογη, ενώ κατηγορεί τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ότι λειτουργούσε στο πλαίσιο μας ομάδας που απαιτούσε και αποκομούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο επιχειρηματίας στο υπόμνημά του αναφέρεται σε ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο το οποίο αφορα ένα εγγραφο του 2018, που συνομολογουν ο Ιωάννης Φιλιππάκης και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τάρκας ότι υπήρξε σκευωρία εις βάρος του.

 Οι πρώτες αντιδράσεις

«Ο κ. Μιωνής φάσκει και αντιφάσκει, κοινώς ψεύδεται Ο εκβιασμός υποτίθεται ότι έγινε το 2016, γιατί δεν το είπε τότε στον Αλέξη Τσίπρα;», αναφέρει το περιβάλλον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επιπλέον, συνεχίζουν πως,  ο κ.Μιωνής έλεγε ότι η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπαγγελόπουλου. Σήμερα έρχεται με το υπόμνημα και λέει οτι είναι έπειτα από παρότρυνση του Ισραήλ», να τα βρουν οι 2 πλευρές. Είναι δυνατόν ο κ. Παπαγγελόπουλος να ήξερε ότι εμπλέκεται το Ισραήλ και προχώρησε σε εκβιασμό;».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2021