Οικονομία

Επενδυτικό ρεκόρ για το ναυτιλιακό ομόλογο της εταιρείας CPLP SHIPPING του ομίλου Μαρινάκη

20.10.2021 | 22:11 Eνσωμάτωση

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε η ζήτηση του ομολόγου της ναυτιλιακής εταιρείας CPLP SHIPPING του ομίλου Μαρινάκη καθιστώντας την έκδοση του, την πιο πετυχημένη ομολογιακή έκδοση.

Η ζήτηση του επενδυτικού ομολόγου της ναυτιλιακής εταιρείας CPLP SHIPPING του ομίλου Μαρινάκη, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, έσπασε κάθε ρεκόρ. Τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Πρόκεται για ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο στον όμιλο, αλλά και για την ελληνική οικονομία, καθώς με στόχο τα 150 εκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει και ζητούσε από το επενδυτικό κοινό, δέχθηκε προσφορές για 801 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει το αρχικό κατά 5,3 φορές.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,65%, και αποτελεί το καλύτερο μεταξύ των εταιρικών ομολόγων που έχουν βγει, και ταυτόχρονα είναι η καλύτερη έκδοση ακόμη και από την πρώτη, ναυτιλιακής εταιρείας που που είχε βγάλει πρόσφατα η εταιρεία Costa Mare, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.

Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην αγορά τριών υπερσύγχρονων LNG Carriers, με κάθε ένα από αυτά μεταφέρει 174.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο είναι στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αγοράζοντας πλοία και επενδύοντας στην ενεργειακή μετάβαση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/10/2021