Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για το βυθισμένο λεωφορείο

15.10.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Απίστευτες εικόνεςσημειώθηκαν στην παλιά παραλιακή, όπου κινδύνευσαν επιβάτες όταν λεωφορείο της γραμμής κυριολεκτικά βυθίστηκε σχεδόν ολόκληρο σε λασπόνερα.

Έχουν περάσει πάνω από 24ώρες από την στιγμή που το λεωφορείο Α1, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Βούλα προς Πειραιά, ‘’βυθίστηκε’’ κάτω από τη γέφυρά της παλιάς παραλιακής οδού με τους επιβάτες να αναγκάζονται να σχηματίσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα για να απεγκλωβιστούν και να μην κινδυνεύσουν. Ένα λεωφορείο ναυάγιο σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Το λεωφορείο παραμένει στο ίδιο σημείο επί ώρες καθώς ουδείς από τους ιθύνοντες έχει πάει για να βγάλει τα νερά και το αυτοκίνητο. Πάντως εαν περιμένουν να πέσει η στάθμη του νερού θα χρειαστούν μέρες καθώς τα φρεάτια όπως φαίνεται δεν είχαν καθαριστεί.

«Υπάρχει ένα κουμπί που ανεβαίνει οκτώ με δέκα πόντους το λεωφορείο για να περάσει τέτοιες περιπτώσεις νερού αλλά όχι σε τόσο όγκο. Αυτό που έκανε ο οδηγός ήταν το σωστό, σταμάτησε το λεωφορείο, άνοιξε τις πόρτες και απεγκλώβισε τον κόσμο, έτσι ώστε να μην μείνει μέσα στο λεωφορείο», δήλωσε ο Λεωνίδας Σκουλός, Γ.Γ. Εργαζόμενων ΟΑΣΑ.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου, εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει όλα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Τα νυχτερινά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του MEGA, με τα νερά να έχουν φτάσει στα τρία μέτρα και να έχουν σχεδόν καλύψει το λεωφορείο, προκαλούν οργή.

Σε ένα τεράστιο ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος που ξεκινάει από τις Τζιτζιφιές και οδηγεί στην παραλιακή οδό, το ύψος του νερού ξεπερνάει ακόμα και τα τρία μέτρα.

Η ΟΣΥ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι η αντίδραση του οδηγού ήταν άμεση ενώ ενημερώθηκε και η πυροσβεστική.

«Το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. ‘Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας», έγραφε η ανακοίνωση της ΟΣΥ Α.Ε.

Τον λόγο έχει πλέον ο εισαγγελέας ο οποίος θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την υπόθεση.

Ο δρόμος «κατάπιε» λεωφορείο

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη, όταν μια τεράστια τρύπα άνοιξε ξαφνικά στη μέση του δρόμου «καταπίνοντας» λεωφορείο.

Όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν σώοι από το λεωφορείο, όπως και ο οδηγός, ενώ από την καθίζηση του οδοστρώματος δημιουργήθηκε τρύπα βάθους 3 μέτρων…

H τρύπα άνοιξε και όπως λεει ο δημαρχος, η υποχωρηση του εδάφους οφείλεται στο κακοσυντηρημένο δίκτυο ομβρύων.

Εκτός από τη λαχτάρα που πήραν οι 11 επιβαίνοντες, δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός ενώ όπως αναφέρουν κάτοικοι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και παλαιότερα σε άλλο σημείο του δρόμου.

Με το λεωφορείο να είναι ακινητοποιημένο πάνω από 30 ώρες στο σημείο, μετά από 24 ώρες ξεκίνησε η επιχείρηση άντλησης των υδάτων από το σημείο που «βυθίστηκε» το λεωφορείο.

«Ακούω ότι υποχώρησαν τα αναχώματα. Να δεχτώ ότι ήταν μεγάλη η βροχή, αλλά αυτό δεν είναι λογικό ότι σε αυτό το μέρος βούλιαξε το λεωφορείο ή ότι έφυγαν με πούμα από την Κέρκυρα. Γίνεται η κακοτεχνία, βγαίνουν ζωντανοί οι άνθρωποι, μένει το λεωφορείο για πάνω από 2 ώρες, δεν φτιάχνει τα νερά και μετά σου λέει έρχεται εισαγγελέας. Να βάλουμε φυλακή το λεωφορείο!», σχολίασε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/10/2021