Υγεία

Στο πλευρό της Μυρτούς η πολιτεία – Θεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο

27.09.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Στο πλευρό της Μυρτούς και της οικογένειάς της στέκεται η πολιτεία, προκειμένου το άτυχο κορίτσι, που δέχθηκε άγρια επίθεση πριν από 9 χρόνια, να νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο.

Πριν από δύο ημέρες, η μητέρα της Μυρτούς, μιλώντας στο MEGA, απηύθυνε έκκληση για άμεση μεταφορά της κόρης της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοπέλα, ύστερα από την άγρια επίθεση που δέχθηκε το 2012 στην Πάρο, έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

«Για έναν περίεργο λόγο δε μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις άσχημες εξελίξεις  εντός εισαγωγικών από τον Νοέμβριο».

Σήμερα, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε πως η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στη Μυρτώ και την οικογένειά της.

«Ως υπουργός δεσμεύομαι να πράξω ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε την Μυρτώ. Ως πολιτεία συνολικά μας βαραίνει αφόρητα αυτό που συνέβη στην Μυρτώ και ως υπουργός και άνθρωπος θα είμαι δίπλα στον αγώνα της. Προς τούτο ήδη έχω επικοινωνήσει με την οικογένεια και άμεσα θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου».

Περιορισμένος χρόνος

Η μητέρα της Μυρτούς που εδώ και 9 χρόνια σηκώνει τον δικό της Γολγοθά, ζητάει μόνο ένα πράγμα, να κανονιστεί άμεσα η ημερομηνία αναχώρησης για τη Γερμανία.

«Ζω 9 χρόνια με ένα παιδί με 100% αναπηρία, εγώ ξέρω τι τραβάει, εγώ το βλέπω να υποφέρει, θέλω να ακούσω την ημερομηνία που θα αναχωρήσω για Γερμανία μαζί με το παιδί μου».

Ύστερα από 9 χρόνια, το ταξίδι στο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο προσφέρει την ελπίδα στην Μυρτώ και την οικογένειά της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/09/2021