Πολιτική

Πρετεντέρης – Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ξεκίνησαν τις ζυμώσεις για τη νέα γερμανική κυβέρνηση

27.09.2021 | 21:56 Eνσωμάτωση

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και τα σκληρά παζάρια για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Ποιος τρελός την ημέρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις θα πάει να αποκλείσει ένα σενάριο; Θα βγει ο Σολτς να πει ότι δεν κάνω κυβέρνηση με τους άλλους, όταν μια τέτοια κυβέρνηση είναι πιθανό σενάριο;» σημείωσε ο κ. Πρετεντέρης και συμπλήρωσε πως «όπως καήκαν τα υπόλοιπα σενάρια που ξέραμε, έχουν μείνει μόνο τρία πάνω στο τραπέζι».

«Ένα σενάριο, που είναι το πιο ισχυρό είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους, ένα δεύτερο είναι: Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι και ένα τρίτο που περιλαμβάνει Σοσιαλδημοκράτες με Χριστιανοδημοκράτες» πρόσθεσε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Όπως υπογράμμισε οι Φιλελεύθεροι θέλουν να έρθουν σε καταρχήν συμφωνία με τους Πράσινους, ώστε να έχουν το προβάδισμα στην επιλογή του νέου Καγκελαρίου, είτε συνεργαστούν με τους Σοσιαλδημοκράτες, είτε τους Χριστιανοδημοκράτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/09/2021