Υγεία

Κορωνοϊός – Κίνδυνος για τα σχολεία ο ανεμβολίαστος πληθυσμός – Καμπανάκι ειδικών

27.09.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Μεγάλη είναι η ανησυχία για πιθανή εξάπλωση της πανδημίας στα σχολεία, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη παιδιών και νέων παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Βαριά σκιά στα ανοιχτά σχολεία δημιουργεί το τείχος των αντιεμβολιαστών. Μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του έτους το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά.

«Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά μέχρι τέλος του χρόνου. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες να μην παίρνουν στον λαιμό τους τα παιδιά».

Τμήματα σχολείων έχουν ήδη κλείσει λόγω κρουσμάτων.

«Βιομηχανία» αγωγών από αρνητές

Την ώρα που έχει στηθεί μια βιομηχανία αρνητών με διεκδικήσεις υψηλών χρηματικών ποσών από όσους προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα,  ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο κατά των εμβολίων ή που αμφισβητούν την πανδημία μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Οι πρώτοι φάκελοι από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη φθάσει στην εισαγγελία πρωτοδικών για να ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μια σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων για τα οποία θα ακολουθείται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Εκπαιδευτικοί εξακολουθούν, ενώ προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία, να βρίσκονται αντιμέτωποι με γονείς αρνητές.

Γονείς μαθητών καταγγέλλουν πως παιδιά αρνητών φθάνουν στο σχολείο φέροντας ψευδείς δηλώσεις που έχουν συντάξει οι αρνητές γονείς τους χωρίς ωστόσο να τα έχουν υποβάλει σε self-tests.

Για το υπουργείο Παιδείας πάντως είναι ενθαρρυντικό το υψηλό ποσοστό, άνω του 80% των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών, την στιγμή μάλιστα που το 35% των μαθητών των λυκείων έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/09/2021