Πολιτική

ΔΕΗ – Άγρια κόντρα στη Βουλή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

27.09.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, στη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε εξαιρετικά υψηλούς τόνους για να καταγγείλει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Έγκλημα για το οποίο θα λογοδοτήσει η κυβέρνηση χαρακτήρισε την ΑΜΚ στη ΔΕΗ κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της εταιρείας την στιγμή που όπως παρατήρησε κάποιοι γνώριζαν για την κίνηση αυτή της εταιρείας και κερδοσκοπούσαν επί εννιά ημέρες στο χρηματιστήριο.

«Σας παρακολουθούμε και έχουν γνώση οι φύλακες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δε θα επιτρέψουμε να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας για να ευνοήσετε φίλους ολιγάρχες ή και νεόκοπους εθνικούς εργολάβους», συμπλήρωσε.

Στην παρέμβασή του στην επερώτηση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε οξύτατη κριτική και για την πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού, μόλις 2%, προκαλώντας την κυβέρνηση σε συζήτηση για την αύξησή του στα 800 € για να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών.

«Ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή, είστε μια κυβέρνηση που αισθάνεται τον άνεμο της κοινωνικής οργής να θεριεύει, δεν έχει σχέδιο και το μόνο που είναι να στήνει το μεγάλο παζάρι με τα ασημικά τους κράτους. Θα υποστείτε τις συνέπειες όσο κι αν το καθυστερήσετε».

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα ότι αντί για σχέδιο, υπουργοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτίθενται στον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ με τσιρίδες και ύβρεις, δεν έμειναν αναπάντητες από τον υπουργό Ανάπτυξης.

«Κλείστε τον σε ένα δωμάτιο, μάθετέ τον γράμματα, γιατί είναι αγράμματος».

Κριτική στην κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και για το κύμα ακρίβειας και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/09/2021