Πολιτική

Πρετεντέρης – Η AUKUS μας έκανε καλό

27.09.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα συνεχίσει ακάθεκτος την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία αγοράζοντας και δεύτερη συστοιχία αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 αναμένεται να δώσουν αύριο Ελλάδα και Γαλλία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στο Παρίσι, ενώ στο δείπνο εργασίας που θα ακολουθήσει στο Ελιζέ, θα «κλειδώσει» αμυντική συμφωνία   μαμούθ για την αγορά 3 φρεγατών Belhara και 3 κορβετών GOWIND.

«Το AUKUS μας έκανε καλό», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Να κάνουμε τον σταυρό μας για την AUKUS γιατί χωρίς αυτήν δεν ξέρω τι απ’ όλα αυτά θα είχε γίνει. Με συναίνεση και των Αμερικανών θα πάρουμε τις φρεγάτες και τις κορβέτες, ωστόσο και οι Γάλλοι έκαναν το κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε.

Το σημαντικό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, είναι ότι ανατρέπεται η ισορροπία της περιοχής της ανατολικής μεσογείου.

«Πάμε σε ένα νέο πρόγραμμα εξοπλισμών που ανατρέπουν τη διαμορφωμένη ισορροπία της περιοχής μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Θα είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα που θα αποκτήσει μια αποτρεπτική ισχύ».

Επιπλέον, εξέχουσας σημασίας είναι και το «αμυντικό πλέγμα» που δημιουργείται με τη Γαλλία, «τη μεγαλύτερη δύναμη της μεσογείου», για την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας.

«Είμαστε κερδισμένοι πολλαπλά».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/09/2021