Ελλάδα

Επίλεκτη ομάδα από την ελίτ της ΕΛ.ΑΣ. στη μάχη κατά της «Greek mafia»

04.06.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Ειδική ομάδα κρούσης με επίλεκτα στελέχη από 9 διαφορετικές υπηρεσίες θα μπει στην πρώτη γραμμή του πολέμου που έχει ανοίξει η ΕΛ.ΑΣ. με τις 5 εγκληματικές οργανώσεις βαρόνων της νύχτας. Η Greek mafia μπαίνει πλέον στο στόχαστρο της αστυνομίας. Ο τζίρος της δράσης τους εκτιμάται ότι έφτασε να ξεπερνά ακόμη και τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Μία νέα επίλεκτη ομάδα κρούσης που θα αποτελείται από την ελίτ των αστυνομικών ρίχνεται στον «πόλεμο» εναντίον της Greek mafia. Στόχος να ξεριζώσουν μια για πάντα τις ρίζες του οργανωμένου εγκλήματος και να βάλουν τέλος στο ξεκαθάρισμα της νύχτας, όπου σε ένα μήνα εκτελέστηκαν 4 συμβόλαια θανάτου.

Στη «μάχη» οι επίλεκτοι

Αστυνομικοί από εννέα υπηρεσίες θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της νέας ομάδας στη μάχη με τους βαρόνους.

Οι επίλεκτοι αστυνομικοί θα βάλουν στο στόχαστρο, τις επικοινωνίες των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, το εμπόριο ναρκωτικών, τους εκβιασμούς σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, τα συμβόλαια θανάτου και βέβαια τη διακίνηση και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

«Πλοκάμια» σε νησιά

Πριν από την κρίση του κορωνοϊού ο τζίρος της Greek mafia ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ξέπλυμα γινόταν μέσω νομιμοφανών επιχειρήσεων με τους βαρόνους να επεκτείνονται και στα νησιά του Αιγαίου, όπως Μύκονος, Σαντορίνη και Ζάκυνθος. Σε αυτά τα νησιά μάλιστα έχουν στείλει μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για να πουλήσουν προστασία, αφού το καλοκαίρι ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι μεγάλος.

Η ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ θα αποτελείται από έναν αστυνομικό από κάθε μια υπηρεσία ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για αναπληρωματικό.

Στο «στόχαστρο» και οι επίορκοι

Στο «μικροσκόπιο» αναμένεται να μπουν, όμως, και αυτοί που υποστηρίζουν τους βαρόνους. Δικηγόροι, λογιστές, αλλά και επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι όπως αστυνομικοί, λιμενικοί και εφοριακοί που αποτελούν σημαντικά γρανάζια στην καλοκουρδισμένη μηχανή της Greek mafia.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021