Ελλάδα

«Ζωντανεύει» το σχέδιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας: Αναπλάθεται η παραλιακή ζώνη

04.06.2021 | 13:36 Eνσωμάτωση

Η Αττική στρέφει μέτωπο προς τη θάλασσα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε χθες στη Γλυφάδα το έργο ανάπλασης της παραλιακής συνολικού μήκους 70 χλμ., από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Το έργο προβλέπει την κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου μέχρι τη Βουλιαγμένη και ενιαία ανάπλαση στο υπόλοιπο τμήμα μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, όλο το παραλιακό μέτωπο, αλλάζει. Το έργο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάπλαση της παραλιακής σηματοδοτεί τη μετάβαση στο μέλλον με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Η ανάπλαση αφορά όλη την απόσταση 70 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Στα πρώτα 22 χλμ. μέχρι τη Βουλιαγμένη θα κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος και στο υπόλοιπο τμήμα των 48 χλμ. μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα θα γίνει ενιαία ανάπλαση. Συνολικά η Αττική θα αποκτήσει δίκτυο ποδηλατόδρομων μήκους που θα ξεπερνά τα 100 χλμ..

Το έργο έχει ενταχθεί στο σχέδιο Ελλάδα 2.0 με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και συμβάλλει στο άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021