Πολιτική

Επίθεση Τσελίκ σε Ελλάδα – Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX

04.06.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας για τις πρόσφατες διπλωματικές επαφές Αθήνας – Άγκυρας, ο Τσελίκ σχολίασε καταρχάς τον Νίκο Δένδια λέγοντας πως κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη χώρα μας «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα».

Στη συνέχεια, επέμεινε ότι η Τουρκία επιθυμεί τις διαπραγματεύσεις και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις.

«Δεν θα βρεθεί λύση αν ασκείται πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε γείτονες, πρέπει να τα βρούμε μεταξύ μας. Αν η Αθήνα θέλει να βρεθεί κοινός τόπος συζητήσεων, Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν σε αυτό το κομμάτι».

«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δε μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πλέουν σε αυτό το σημείο επειδή αγαπούν τόσο την Ελλάδα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάτσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία δεν έχει εμποδίσει ποτέ κανένα μηχανισμό διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε αντίθεση με την Αθήνα. Είμαστε πάντα έτοιμοι για συζήτηση στο πλαίσιο των καλών γειτονικών σχέσεων, του νόμου και της δικαιοσύνης.»

Ταυτόχρονα, η Τουρκία συνεχίζει την παραβατική της συμπεριφορά στο Αιγαίο, εκδίδοντας νέα παράνομη NAVTEX στην περιοχή ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο, για άσκηση με αληθινά πυρά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021