Ελλάδα

Σε αναστολή τέθηκε καθηγητής του ΕΚΠΑ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

04.06.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Εκτός πανεπιστημιακών εργαστηρίων βγαίνει καθηγητής του τμήματος ΜΜΕ του Καποδιστριακού, μετά από καταγγελίες φοιτητριών ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά, ζητούσε γυμνές φωτογραφίες τους και σχολίαζε το μπούστο των νεαρών γυναικών κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μάλιστα, το να ενδώσουν στις ανήθικες προτάσεις του ήταν προαπαιτούμενο για να περάσουν το μάθημα.

Τον κατηγορούν οτι ζητούσε από τις φοιτήτριές του φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φωτογραφίες με ανάρμοστο πολλές φορές περιεχόμενο, γυμνές ή με μαγιό. Μάλιστα, όσες αρνούνταν να στείλουν, είχαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Φοβόντουσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα. Έτρεμαν μήπως τις κόψει στην εξεταστική.

Οι φοιτήτριες προχώρησαν σε επίσημες καταγγελίες, αφού ο καθηγητής σχολίαζε ακόμα και το μπούστο τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος, και αποφάσισαν να κάνουν κάτι δραστικό αναρτώντας τις καταγγελίες του στην πόρτα του γραφείου του.

Ο καθηγητής μίλησε αποκλειστικά στο Live News και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «φήμες». Από την άλλη οι φοιτητές απαιτούσαν την απομάκρυνσή του.

Οι καταγγελίες που βαραίνουν το καθηγητή του ΕΚΠΑ δεν αφορούν μόνο σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και bullying απέναντι στους φοιτητές, όπως και αντιδεοντολογική συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους του.

Για το θέμα έγινε ήδη ΕΔΕ και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Μέχρι τότε η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021