Πολιτική

Τσίπρας: Παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή

04.06.2021 | 13:45 Eνσωμάτωση

Απαιτείται μια πράσινη επανάσταση για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον. Ο κ. Τσίπρας και προειδοποίησε ότι αν δεν επιλεγεί ο δρόμος της δίκαιης μετάβασης θα αναδειχθούν και οι αρνητές της κλιματικής κρίσης.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Δίκαιη μετάβαση προς όφελος των πολλών, κοινωνική δικαιοσύνη για μια Ελλάδα κλιματικά ουδέτερη το 2045 και ποιοτικές θέσεις εργασίας, είναι το επαναστατικό πράσινο σχέδιο διακυβέρνησης όπως το χαρακτήρισε.

Η ιστορική τομή της πανδημίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το δρόμο και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία σε αντίθεση με την πανδημία δεν έχει ημερομηνία λήξης και αποτελεί όπως είπε παγκόσμια πρόκληση.

Ο κ. Τσίπρας έκρουσε καμπανάκι κινδύνου να προκύψουν και αρνητές της κλιματικής αλλαγής αν δεν αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές ανισότητες και κάποιοι μείνουν κατά της πράσινης μετάβασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως πολύ θετική εξέλιξη τη στροφή Μπάιντεν σε μια πιο πράσινη προσέγγιση, όπως και θετική και την προοπτική να αναδειχθεί καγκελάριος στη Γερμανία για πρώτη φορά η επικεφαλής των Πρασίνων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/06/2021