Πολιτική αντιπαράθεση για τη γαλλική ρηματική διακοίνωση στην Άγκυρα

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η ρηματική διακοίνωση με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδώσαμε στο χθεσινό μας δελτίο ενημέρωσε το Παρίσι την Άγκυρα για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας–Κύπρου.

Εν αναμονή της αναχώρησης του γαλλικού πλοίου Abeille Marengo από το Ηράκλειο της Κρήτης για την έναρξη των εργασιών πόντισης του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο, υπάρχει έντονη πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση με την οποία ενημέρωσε το Παρίσι την Άγκυρα.

Η Αθήνα τονίζει ρητά ότι άδεια έδωσαν μόνο οι ελληνικές αρχές και ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτησή του έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο διευθυντής των ΝΕΩΝ, Γιώργος Μαντέλας αποκάλυψε πως η Τουρκία ενημερώθηκε από τη γαλλική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Η εφημερίδα TurkGun με τίτλο «κρύο ντους στην Αθήνα», έγραψε: «Θα παρέμβουμε». Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Άγκυρα συναντήθηκε με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Τουρκία ζήτησε να προηγείται η λήψη άδειας από την Άγκυρα πριν από την έναρξη ερευνητικών δραστηριοτήτων, καθώς και να της κοινοποιούνται εκ των προτέρων το εύρος και οι συντεταγμένες των εργασιών.

Η Τουρκία διαμήνυσε ότι, σε περίπτωση που δεν ζητηθεί άδεια, ενδέχεται να παρέμβει εκ νέου στις ερευνητικές δραστηριότητες.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Από την αντιπολίτευση υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Η Ελλάδα είναι η μόνη αδειοδοτούσα χώρα και έπραξε και πράττει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τονίζει η Αθήνα.

Αποκάλυψη MEGA: Τούρκικες πηγές διαμηνύουν ότι η Γαλλία φέρεται να γνωστοποίησε στην τουρκική πλευρά τις έρευνες του γαλλικού πλοίου

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα ταξίδι στην Αθήνα της Κατοχής και ιστορίες Αντίστασης

Απόρρητο