Υγεία

Κορωνοϊός: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39

24.05.2021 | 19:57

Το πρόγραμμα εμβολιασμών «τρέχει» με πιο γρήγορους ρυθμούς και την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 35 - 39 ετών για όλα τα σκευάσματα.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» ανεβάζει ταχύτητες, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι στα τέλη Μαΐου θα αγγίξουμε τα 5,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ήδη, 145.000 πολίτες ηλικίας 40 – 44 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό, 72 ώρες από την στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Από την προσεχή Τετάρτη 26 Μαΐου, η πλατφόρμα ανοίγει και για τους πολίτες 35 έως 39 ετών. Ακολούθως, σειρά θα πάρουν οι πολίτες ηλικίας 30 – 35 ετών.

Διευκρινήσεις υπήρξαν σχετικά με το διάστημα μεταξύ των δόσεων του εμβολίου. Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι αρχικά είχε επικρατήσει ο κανόνας για δύο δόσεις που θα χορηγούνται μετά από ένα τρίμηνο. Όμως, νεότερες μελέτες έδειξαν ότι η ανοσία μετά τη νόσηση φτάνει ακόμα και τους 12 μήνες.

Έτσι, αποφασίστηκε να γίνεται 1η δόση, με χαρακτήρα επαναληπτικής.

Συγκεκριμένα:

  • Αν νοσήσεις πριν από την πρώτη δόση, μπορείς να κλείσεις το ραντεβού από 6 μήνες από τη νόσηση
  • Αν έχεις ραντεβού ήδη, τότε, από την Τρίτη και μετά, το ραντεβού θα ακυρώνεται αυτόματα και θα μπορείς να κλείσεις νέο ραντεβού 6 μήνες μετά από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου
  • Αν νοσήσεις μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, η δεύτερη ακυρώνεται αυτόματα και μπορείς να κλείσεις νέο ραντεβού 6 έως 12 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/05/2021

Υγεία