Πολιτική

Καλογρίτσας: Με πίεσαν να γράψω για τη Μαρέβα και τον Στουρνάρα

24.05.2021 | 20:59

Νεα sms που ισχυρίζεται ότι αντάλλαξε με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Νίκο Παππά, παρουσίασε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην κόκκινος εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Εκβιασμούς και ένα μεγάλο άδειασμα περιγράφει ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή Παππά. Αυτή τη φορά στη κατάθεσή του αποκαλύπτει σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ ότι ο λόγος που αποχώρησε από την έκδοση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ναυάγιο του «ΣΥΡΙΖΑ channel» ήταν οι επιθέσεις στη σύζυγο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Όταν είχα την “Πρώτη” έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε» σημείωσε ο κ. Καλογρίτσας.

Για την πλειοψηφία της επιτροπής γίνεται φανερό ότι τα 3 εκατ. ευρώ του καναλιού που δεν έγινε τελικά πήγαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento, την ώρα όμως που κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν οτι με την κατάθεση Καλογρίτσα καταρρίπτεται πλήρως ο λόγος της συγκρότησης της προανακριτικής.

Κορυφαία στιγμή για τα μέλη της επιτροπής από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κ. Καλογρίτσας έδειξε να μη θυμάται την ίδια του μήνυση που ήταν και η αιτία της σύστασης της προανακριτικής.

«Δεν την έγραψα εγώ την έγκληση, ο Τοξότης την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Τοξότη; Δεν θυμάμαι τι λέει η μήνυση που έκανα στον Παππά» υποστήριξε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σε άλλο σημείο μάλιστα της κατάθεσής του ο κ. Καλογρίτσας παραδέχεται σύμφωνα πάντα με την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα 3.000.000 € των Χούρι κατέληξαν στην εταιρεία του γιου του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/05/2021

Πολιτική