Υγεία

Κορωνοϊός: Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη από την Κρήτη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca – Και νέο περιστατικό θρόμβωσης

24.05.2021 | 19:53

Νέο περιστατικό σοβαρότατης επιπλοκής μετά από εμβολιασμό στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Καμία ελπίδα δε δίνουν οι γιατροί στους συγγενείς της 44χρονης γυναίκας από την Κρήτη που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA ο σύζυγός της λέει ότι η γυναίκα του θεωρείται εγκεφαλικά νεκρή.

«Πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι παραμένει η επήρεια των φαρμάκων. Για να κάνουν ασφαλή διάγνωση για τον εγκεφαλικό θάνατο θα πρέπει να μην υπάρχουν ποσότητες φαρμάκων στον οργανισμό της. Θεωρούν ότι αυτό θα γίνει αύριο. Αλλά στην ερώτηση που τους έκανα αν υπάρχει έστω κάποια ελπίδα, απάντησαν ‘δυστυχώς όχι’».

Υπέρ του εμβολιασμού μέχρι το τέλος

Υπέρμαχος του εμβολιασμού, ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου, η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών ζητούσε από τον σύζυγό της να μην αφήσει την περίπτωσή της να χρησιμοποιηθεί από αρνητές του κορωνοϊού.

«Ο γιατρός ήρθε και μας ενημέρωσε ότι κατ’ αυτούς κατά 99% πρόκειται για το σύνδρομο Vitt. Έχουν στείλει τις εξετάσεις για να το βεβαιώσουν. Η ένδειξη είναι θετική, απλά θα προχωρήσουν σε νέο εργαστηριακό έλεγχο. Μου είπε η γυναίκα μου να μην το αναφέρω σε φίλους, σε δημοσιογράφους, γιατί θα χρησιμοποιηθεί σαν κίνητρο ενάντια στον εμβολιασμό».

Το σύνδρομο VITT είναι μια πολύ σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή του εμβολιασμού που συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις, συχνότερα στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου και στα σπλαγχνικά αγγεία.

Αγωνία για 48χρονη από τη Θήβα

Μια 48χρονη από τη Θήβα δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι.

»Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη, με μικρά σημάδια βελτίωσης», σημειώνει η αδερφή της.

Η γυναίκα που έχει κινητικά προβλήματα, εμβολιάστηκε χωρίς να βγει από το αυτοκίνητό της.

Οι επιστήμονες, αν και εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υπογραμμίζουν πως κάθε περίπτωση που θεωρείται ύποπτη θα πρέπει να ερευνάται έτσι ώστε να μην παραμένει η παραμικρή υποψία πως μόνο τα εμβόλια προκαλούν επιπλοκές εάν δεν υπάρχει γνωστή ή άγνωστη προδιάθεση του οργανισμού.

Ανησυχητική είναι και η κατάσταση της 47χρονης, η οποία υποβάλλεται σε επείγουσα αξονική τομογραφία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/05/2021

Υγεία