Ελλάδα

Γεράνεια Όρη: Η μεγαλύτερη δασική καταστροφή της τελευταίας δεκαετίας

24.05.2021 | 20:22

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιστήμονες που πραγματοποίούν αυτοψία στα Γεράνεια Όρη μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 70.000 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και δεκάδες σπίτια.

Γεράνεια Όρη: Με drone και θερμικές κάμερες επιστήμονες του τμήματος Καταστροφών και Διαχείρισης Κρίσεων μετρούν τις πληγές της φύσης στην προσπάθεια να προλάβουν τα χειρότερα.

Το μαυρο χρώμα που άφησε πίσω της η φωτιά έφθασε μέχρι τη θάλασσα. Αντιπλημμυρικά έργα για να οχυρωθεί η περιοχή από το Σχίνο μέχρι το Αλεποχώρι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα για να αποφευχθεί μια νέα καταστροφή λένε οι επιστήμονες.

Άνθρωποι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πύρινο θηρίο. Λύγισαν βλέποντας να χάνονται οι περιουσίες τους σε ένα γύρισμα του ανέμου.

Στιγμές καταστροφής που δεν πρέπει να ξαναρθούν τώρα μάλιστα που το δάσος έχασε τα στηρίγματα του. Ο χρόνος πιέζει, το δάσος πρέπει να οχυρωθεί μέχρι τις πρώτες βροχές του Σεπτεμβρίου.

Η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στις φλόγες. Το γεγονός πως είναι σώοι τους δίνει δύναμη και λένε πως αυτά μπορούν να τα ξαναφτιάξουν

Από το πρωί οι πυρόπληκτοι πηγαίνουν στο λιμανάκι του Αλεποχωρίου και δηλώνουν τις ζημιές και τις απώλειες με στόχο να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για τις πρώτες ανάγκες και τις οικοσκευές τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/05/2021

Ελλάδα