Οικονομία

Η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα στο επίκεντρο του Φόρουμ των Δελφών

10.05.2021 | 20:48 Eνσωμάτωση

Χίλιοι ομιλητές από 42 χώρες συμμετέχουν στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο εξετάζει μεταξύ άλλων, και τη διαχείριση της πανδημίας.

Την αρχή της εξόδου από το τούνελ της πανδημίας έδειξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποια άνοιξε και τις εργασίες του συνεδρίου.

«Η Ελλάδα σταδιακά και προσεκτικά επιστρέφει στην κανονικότητα, μαζί με την ταχεία επέκταση του προγράμματος των εμβολιασμών» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πράσινο πιστοποιητικό, οι πατέντες των εμβολίων, το Ταμείο Ανάκαμψης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ισπανού ομόλογου του Πέδρο Σάντσεθ στις εργασίες του φόρουμ

«Έγραψα ένα άρθρο λέγοντας ότι τα εμβόλια θα πρέπει να είναι ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.Αυτό που εμείς είπαμε είναι δεν πρόκειται από μόνη της η χαλάρωση των μέτρων προστασίας των πατεντών δεν θα επιλύσουν ενδεχομένως το πρόβλημα. Αυτό είναι ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να επιταχύνουμε την παγκόσμια παραγωγή εμβολίων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε τέσσερις τομείς πρέπει να εργαστούν μαζί Ελλάδα και Ευρώπη σύμφωνα τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσκεκλημένος του Φόρουμ ανέδειξε τους κινδύνους που αντιμετώπισε η ελληνική ναυτιλία λόγω την πανδημίας αλλά και την ανάγκη στροφής της παγκόσμιας ναυτιλίας στην πράσινη ενέργεια, με τη δέσμευση ότι ο όμιλος Capital θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Η πρώτη ημέρα του Φόρουμ έκλεισε με ομιλίες επιχειρηματιών και πολιτικών αλλά και την πρέσβειρας Καλής Θελήσεως Μαριάννας Βαρδινογιάννη αλλά και της πρόεδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/05/2021