Πολιτική

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό από τις δηλώσεις Αχτσιόγλου

10.05.2021 | 21:09

Φωτιές άναψε μια δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου για τη στάση της Αριστεράς έναντι της πανδημίας. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τη δήλωση ως κυνική παραδοχή των μικροπολιτικών προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, για να επανέλθει η τομεάρχης οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Η Έφη Αχτσιόγλου όχι μόνο δεν υπαναχωρεί από τη δήλωσή της ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιπλέον καλεί τη ΝΔ σε ιδεολογική αναμέτρηση για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

«Το έκανε στον κ. Τζανακόπουλο, το έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως αντιεμβολιαστή, το έκανε στον κ. Νίκο Βούτση τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, τώρα το κάνανε σε εμένα και αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο τους είναι κάνει τίμια ιδεολογική αντιπαράθεση;» σημείωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για κυνική ομολογία της κας Αχτσιόγλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει για δικό του όφελος στην αποτυχία της χώρας κάνει λόγο η κυβέρνηση.

«Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά ή εν πάση περίπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ οτι είναι μια πολύ κυνική δήλωση, που όμως αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Μαζί με την πανδημία πήρε σύνταξη, πέθανε απ’ ό,τι φαίνεται και ο νεοφιλελευθερισμός. Το παράδειγμα Μπάιντεν, που είναι ένα παράδειγμα κενσιανής επιστροφής, είναι σαφές. Θα ακουστεί στην Ευρώπη; Τα θέματα αυτά έθεσε η κα Αχτσιόγλου» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Δεν αρκεί η συγγνώμη»

 

«Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει όρεξη για δουλειά». Γι’ αυτή του τη δήλωση η οποία αποτέλεσε και αφορμή για επικοινωνιακή αντεπίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ζήτησε συγγνώμη.

«Ο κ. Πατέλης διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε και ζήτησε συγγνώμη δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο επ’ αυτού» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, όμως ο πρώην υπουργός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης δεν αποδέχτηκε και από το συγκεκριμένο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου ούτε και τη δικαιολογία ότι δεν είναι πολιτικός.

«Δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε μετά συγγνώμη, α και ξέρετε δεν είμαστε πολιτικοί. Ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/05/2021

Πολιτική