Κόσμος

Ισραήλ: Εκατοντάδες τραυματίες στις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού & Παλαιστινίων

10.05.2021 | 20:44

Στα Ιεροσόλυμα, εκατοντάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις με Ισραηλινούς αστυνομικούς.

Το αυτοκίνητο εγκλωβίζεται μέσα στον πετροπόλεμο, ο Ισραηλινός οδηγός κάνει πίσω και πέφτει πάνω στους διαδηλωτές.

Ο ένας τραυματίζεται, οι υπόλοιποι επιχειρούν να λιντσάρουν τον οδηγό και τους συνεπιβάτες. Θα σωθούν, χάρις στην επέμβαση ενός αστυνομικού που πυροβολεί στον αέρα. Το πλήθος κάνει πίσω και αποτρέπεται το λιντσάρισμα.

Μέσα στα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία.

Με σφαίρες καουτσούκ, κρότου λάμψης και δακρυγόνα οι Ισραηλινοί επέδραμαν στην πλατεία των Τζαμιών, εισέβαλαν ακόμα και στο Τέμενος Αλ Αξά εν μέσω του ραμαζανιού.

Η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στον τρίτο πιο ιερό τόπο των μουσουλμάνων έγινε παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.

Η αστυνομία χτύπησε αρκετούς δημοσιογράφους. Λάδι στη φωτιά ρίχνουν φανατικοί Εβραίοι που γιορτάζουν σήμερα, με παρέλαση, την προσάρτηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ μετά τον πόλεμο του 1967.

Ενώ γίνονταν οι συγκρούσεις στην πλατεία των Τζαμιών, ακριβώς από κάτω, στο Τείχος των Δακρύων προσεύχονταν χιλιάδες Εβραίοι προσκυνητές.

Το νέο κύμα βίας πυροδότησαν εξώσεις Παλαιστινίων από συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ για να πάρουν τα σπίτια τους Εβραίοι έποικοι.

Επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες & ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Το απόγευμα η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες από τη Γάζα και μία από αυτές έπεσε στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον 7 ρουκέτες εκτόξευσε η Χαμάς στην κατεύθυνση της Ιερουσαλήμ. Εκείνη την ώρα έκαναν πορεία εθνικιστές για την προσάρτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και έτρεχαν πανικόβλητοι να κρυφτούν.

Αντίθετα, κάποιοι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές που συγκρούονταν με τους Ισραηλινούς, πανηγύριζαν για τις ρουκέτες της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί λένε ότι αναχαίτισαν κάποιες, όμως μία έπεσε σε κτίριο στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, μια άλλη τραυμάτισε ένα άτομο στη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ.

Παράλληλα, η ισραηλινή αεροπορία κάνει βομβαρδισμούς στη Γάζα, παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν 9 νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά στο Μπέιτ Χανούν.

Από το πρωί η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και έρχεται μια δύσκολη νύχτα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/05/2021

Κόσμος