Πολιτική

Χρήστος Παππάς: Διαψεύδει η κυβέρνηση παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για την παράδοσή του

10.05.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τα περί παρασκηνιακών επαφών του εξαφανισμένου Χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά με κρατικούς παράγοντες.

Επτά μήνες μετά από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την «φυγή» του στενού συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, μία δήλωση του δικηγόρου του στην εφημερίδα «τα Νέα» περί παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης για τη παράδοση του, προκαλεί αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στα «Νέα»:

«Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησα μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείριση του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκριση του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν θα καθαρογραφθεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ωστόσο, έκανε λόγο για σενάρια εκτός πραγματικότητας.

«Ο Χρήστος Παππάς αναζητείται και θα συλληφθεί, όλα τ΄ άλλα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας».

«Να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση»

Άμεση ήταν η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Χρυσή Αυγή.

«Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Σταυριανάκη είναι εάν διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοϊδης με το φυγόποινο χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του υπουργού ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη και τώρα μαθαίνουμε για μια κατ΄ουσίαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ένα μη κατονομαζόμενο κρατικό παράγοντα και τον φυγόποινο ναζιστή Χρήστο Παππά».

Ο Χρήστος Παππάς επίσημα αναζητείται από τις 22 Οκτωβρίου 2020, ημέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/05/2021