Ελλάδα

Lockdown: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, λιανεμπόριο & ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

10.05.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων.

Ολοένα και πιο κοντά φτάνει η 15η Μαΐου η οποία και θα σημάνει την αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς αναστέλλονται μια σειρά περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων.

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου τελειώνει και επίσημα το SMS για το λιανεμπόριο. Καταργείται το click inside και το click away ενώ θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει επίσημα ο τουρισμός και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει τα μέτρα για το πώς η χώρα θα υποδεχθεί τους τουρίστες.

Την ίδια ημέρα καταργείται και το SMS στο13033 ενώ απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επιπλέον, αναμένεται να παραταθεί για άλλη μια ώρα το ωράριο κυκλοφορίας το οποίο θα είναι από τις 05.00 το πρωί μέχρι τις 00.00.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ολοκληρώνεται και το άνοιγμα της εκπαίδευσης, καθώς θα λειτουργήσουν ξανά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να ανοίξουν και τα γυμναστήρια για όσους έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, το πρώτο 15νθημερο του Ιονίου αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση ενώ θα επιτραπεί και η μουσική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/05/2021