Ελλάδα

«Κόκκινος συναγερμός» σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – Ανησυχία από την «έκρηξη» κρουσμάτων

03.04.2021 | 20:12

Κόκκινος συναγερμός και πάλι για τη Βόρεια Ελλάδα καθώς σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων με χιλιάδες ενεργά κρούσματα. Μάλιστα, σε κάποιους δήμους της συμπρωτεύουσας η αύξηση αγγίζει το 335 %, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται ήδη στο 90%. Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί και πάλι για την Αχαΐα, όπου τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 45%.

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι και πάλι η Βόρεια Ελλάδα με τη Θεσσαλονίκη να δέχεται μια ακόμη σφοδρή επίθεση του ιού. 6971 ενεργά και πιθανά κρούσματα έχουν εντοπιστεί. Μέσα σε δέκα μέρες οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 45,69% οδηγώντας εκατοντάδες ασθενείς στα νοσοκομεία.

Αύξηση έως και 335% στα ενεργά κρούσματα

Ο εφιάλτης το Νοεμβρίου αναβιώνει στη συμπρωτεύουσα καθώς σε πολλούς δήμους υπάρχει μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου. Στον Δήμο Δέλτα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 38,73%, ενώ στο δήμο Θερμαϊκού η αύξηση ξεπέρασε το 67%.

Σοκαρισμένοι είναι οι ειδικοί από την αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο Χαλκηδόνας που έφτασε το 335%. Παρόλα αυτά, οι εικόνες συνωστισμού δε λείπουν από την Θεσσαλονίκη.

Στο δήμο Ευόσμου, όπου εντοπίστηκε και η νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη, η αύξηση ξεπερνά το 43%, ενώ στο δήμο Λαγκαδά οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 64,36%. Ήδη στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 90% και οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά.

Συναγερμός σε Κοζάνη και Αχαΐα

Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και στην Κοζάνη που μετρά 1458 ενεργά κρούσματα αυξημένα κατά 57% και πλέον, τη στιγμή μάλιστα που ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ είναι διαθέσιμα στο νομό. Ο φόβος του ντόμινο είναι μεγάλος καθώς στη Μακεδονία ο ένας νομός μετά τον άλλον εμφανίζει επιβάρυνση με την αύξηση μολύνσεων στις Σέρρες να φτάνει το 127%.

Παρά τα σημάδια σταθεροποίηση της πανδημίας στη Νότια Ελλάδα, η Αχαΐα είναι η μόνη περιφέρεια που βρίσκεται στο «κόκκινο» με 1869 ενεργά κρούσματα, αυξημένα περίπου κατά 47%. Τούτων δοθέντων έγινε η τρίτη περιφέρεια που οι λοιμωξιολόγοι δεν επέτρεψαν καμία χαλάρωση των μέτρων, αφού τα νοσοκομεία στην περιοχή είναι ασφυκτικά γεμάτα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/04/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.