Ελλάδα

Αποκάλυψη από το «Βήμα της Κυριακής» για την υπόθεση της Marfin

03.04.2021 | 21:35 Eνσωμάτωση

Κρίσιμος μάρτυρας από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, που ανέφερε αναλυτικά τι πραγματικά συνέβη στον εμπρησμό της Marfin και κατονόμασε τουλάχιστον 4-5 άτομα ως πρωταγωνιστές, είναι το «κλειδί» - όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» - της επανεξέτασης, 11 χρόνια μετά, του δραματικού γεγονότος που κόστισε τη ζωή σε τρεις τραπεζοϋπαλλήλους, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος γυναίκα.

Η τωρινή έρευνα δεν επιχειρεί να επανεξετάσει στα «τυφλά» τον φάκελο της υπόθεσης, τα βίντεο κ.λπ., όπως σημειωνόταν μέχρι τώρα, αλλά έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στόχους με βάση τις συγκεκριμένες αναφορές εκ των έσω.

Η ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσε στοιχεία και οπτικό υλικό με βάση συγκεκριμένες υποδείξεις για τις κινήσεις τους στην αρχή της διαδήλωσης, όταν δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ωστόσο φαίνεται να έχει συγκεντρωθεί υλικό που δείχνει ότι τα ίδια άτομα, αφού κατέκαψαν το υποκατάστημα της Marfin, συμμετείχαν στον εμπρησμό οικονομικής υπηρεσίας και γραφείων τοπικής αυτοδιοίκησης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2021