Υγεία

Το παρασκήνιο της νυχτερινής σύσκεψης των ειδικών

03.04.2021 | 20:28 Eνσωμάτωση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι επιδημιολόγοι της χώρας μας πήραν στα χέρια τους τα στοιχεία των δύο τελευταίων ημερών.

Αμέσως, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας σήμαναν κόκκινο συναγερμό για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, ενώ αυτομάτως συγκάλεσαν τη σύσκεψη ολόκληρης της επιτροπής των επιστημόνων, όπου μελέτησαν πολύ αυτά τα στοιχεία.

Έτσι αποφάσισαν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις τρεις αυτές περιοχές και μάλιστα οι ίδιοι δεν έδωσαν το πράσινο φως ούτε στα σχέδια για τις δημοτικές μετακινήσεις.

Ωστόσο η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην «μπλοκάρει» τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αφού θέλει αυτές να λειτουργήσουν ως «βαλβίδα» αποσυμπίεσης των πολιτών, οι οποίοι έχουν πιεστεί πάρα πολύ ψυχολογικά.

Το στοιχεία που οδήγησε στην απόφαση

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του MEGA, ένα συγκεκριμένο στοιχείο ήταν αυτό που οδήγησε στην απόφαση να ανασταλεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις τρεις αυτές περιοχές.

Πρόκειται για τα στοιχεία σοκ από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε 270% αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, στην Κοζάνη τις τελευταίες 10 μέρες παρατηρήθηκε 220% αύξηση στους ανθρώπους που έμπαιναν στα νοσοκομεία, ενώ και στην Αχαΐα το ποσοστό αυτό έφτασε το 164%.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι η Αχαϊα είναι εδώ και πολλές εβδομάδες υπό το καθεστώς «σκληρού» lockdown με τους κρίσιμους δείκτες ωστόσο να μην πέφτουν…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2021