Πολιτική

Εννέα υπουργεία θα μετεγκατασταθούν σε ένα νέο πάρκο στον Υμηττό

03.04.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στις παλιές εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ όπου πήγε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το αργότερο σε πέντε χρόνια θα είναι πραγματικότητα. 

«Το σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει η κυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μια ανάσα από την Ομόνοια θα αποδοθούν στους πολίτες 80 στρέμματα πάρκο και 40 σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ σημαντικά κυβερνητικά κτίρια θα μετεγκασταθούν εκεί προκειμένου τα ιδιόκτητα κτίρια του δημόσιου στο Κέντρο να αξιοποιηθούν διαφορετικά.

«Βρισκόμαστε τρία χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Βρίσκόμαστε πολύ κοντά σε σταθμό Μετρό. Η δυνατότητα του χώρου αυτού να φιλοξενήσει 9 υπουργεία θα οδηγήσει νομοτελειακά και στην οικονομική αναβάθμιση της περιοχής» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και οργανισμών όπως το ΤΑΙΠΕΔ και η ΑΑΔΕ. Συνολικά στα επόμενα 30 χρόνια θα εξοικονομηθούν πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Πρόταση του πρωθυπουργού είναι το πάρκο να πάρει το όνομα του Ανδρέα Λεντάκη στη μνήμη της πολιτικής φυσιογνωμίας που διετέλεσε και δήμαρχος Υμηττού.

Ενώ πάντως ο κ. Μητσοτάκης περπατούσε στις εγκαταστάσεις της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ έφτασε στα χέρια του ένα χαρτί με το αίτημα ενός παιδιού, του μικρού Νικόλα που έγραφε: «Κυριάκο θέλω να ανοίξεις τα σχολεία»

«Θα μου δώσεις όμως τη διεύθυνση για να του απαντήσω εγγράφως κι εγώ» είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/04/2021