Ελλάδα

Ο εμβολιασμός το «κλειδί» για την επιστροφή στην κανονικότητα

31.03.2021 | 01:46

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας να σφυροκοπά τη χώρα και την τουριστική περίοδο να είναι προ των πυλών, ο εμβολιασμός των πολιτών αποτελεί το κλειδί για τη μετάβαση στη μετά Covid εποχή.

«Συγχαρητήρια» στους υγειονομικούς αλλά και στο υπουργείο Υγείας έδωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, υπάρχουν, σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τη ροή που αυτό προχωρά.

«Ομολογώ ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο, αλλά όχι η πανάκεια», τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται και τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά να γίνεται και η διενέργεια των self-tests.

«Ο συνδυασμός των εμβολιασμών με αυξημένο αριθμό τεστ, είναι το κλειδί της επιτυχίας και θα μας επιτρέψει να μιλάμε για άνοιγμα με υγειονομική ασφάλεια», επισήμανε ο καθηγητής, λέγοντας ότι στο τέλος Ιουνίου η χώρα θα βρίσκεται σε μία καλή φάση, αφού θα έχει υψωθεί και ένα ικανό τείχος ανοσίας.

Για καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με το περσινό μίλησε και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, αφού θα έχει εμβολιαστεί ένα ικανό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.

«Νομίζω ότι το καλοκαίρι μας θα είναι πάρα πολύ καλό», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθήσουν και τα self-tests.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 31/03/2021

Ελλάδα