Ελλάδα

Η «βαλβίδα» του Πάσχα – Καλύτερα στο χωριό και ανοιχτούς χώρους παρά κλεισμένοι στην Αθήνα, Ντόρα Μπακογιάννη στο MEGA

31.03.2021 | 01:02

Οι συνεχιζόμενοι μήνες της καραντίνας και τα περιοριστικά μέτρα, έχουν οδηγήσει σε κορεσμό τους πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους να εκτονώσουν την ψυχολογική τους κούραση, πολλές φορές μη αναλογιζόμενοι τους υγειονομικούς κανόνες και την τήρηση των μέτρων.

«Βλέπω ότι σήμερα, στην πλειονότητά τους, τα μέτρα δεν τηρούνται», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, η οποία είπε ότι πέρα από την πανδημία, η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί και την ψυχική κούραση, καθώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται «στο σημείο της έκρηξης».

«Αυτό που χρειάζεται να διαχειριστούμε σήμερα δεν είναι μόνο η υγειονομική κρίση, αλλά και ένα βαρύ ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε ότι ένα άνοιγμα του μικρού λιανικού εμπορίου ίσως οδηγήσει σε καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.

Σχετικά με το Πάσχα και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι αν απαγορευτούν, υπάρχει ο κίνδυνος, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι πολίτες να μαζευτούν σε σπίτια, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί καταστροφικό.

«Φέτος, είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος ότι θα μαζευτούνε να φάνε μαζί, από το να πάνε στο χωριό και να φάνε στον ανοιχτό αέρα».

Ωστόσο, τα πάντα θα βασιστούν και θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Θετικός με προϋποθέσεις σε ένα ενδεχόμενο διαδημοτικών μετακινήσεων είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει μειωθεί η διασπορά του ιού πριν το Πάσχα.

«Να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους αλλά να θυμόμαστε ότι και εκεί ο κίνδυνος ελλοχεύει».

Κρίσιμο στοιχείο σε όλα τα ενδεχόμενα αποτελεί ο εμβολιασμός, ο οποίος προχωρά, με όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι το Πάσχα.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 31/03/2021

Ελλάδα