Κόσμος

Σκληρά μέτρα περιορισμού στη Γερμανία – Τρόπους διεξόδου ψάχνουν οι πολίτες

31.03.2021 | 01:37

Ο κορωνοϊός σαρώνει τη Γερμανία, με την κυβέρνηση Μέρκελ να βρίσκεται σε δεινή θέση.

Την ανακοίνωση του σκληρού lockdown στη χώρα από την Καγκελάριο, ακολούθησε σε σύντομα χρονικό διάστημα η αναδίπλωση της δήλωσης από την ίδια τη Μέρκελ, με τους Γερμανούς να βρίσκονται εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης και να ψάχνουν τρόπους να εγκαταλείψουν τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα.

Κάτι, το οποίο φαίνεται να έχουν καταφέρει, βρίσκοντας καταφύγιο στη Μαγιόρκα, η οποία υποδέχεται εκατοντάδες Γερμανούς τουρίστες, καθώς η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την υποχρέωση καραντίνας για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις Βαλεαρίδες Νήσους, με συνέπεια να εκτοξευτεί η ζήτηση προς τα Ισπανικά νησιά.

Ωστόσο, όσοι επιστρέφουν στη Γερμανία από τα Ισπανικά νησιά θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα τους.

«Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση η απόλυτη αποτυχία της Γερμανίας στη διαχείριση όχι της πανδημίας, αλλά στον εμβολιασμό των Γερμανών», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 31/03/2021

Κόσμος