Οικονομία

Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου – Έτοιμοι να ανοίξουν μόλις δοθεί το πράσινο φως

31.03.2021 | 01:57

Προ των πυλών βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, με τους επαγγελματίες του κλάδου να ξεκινούν αισιόδοξα αλλά διστακτικά να προετοιμάζονται για τη σεζόν.

Μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ και τον Νίκο Φιλιππίδη, ο Γιάννης Σιώτος, δήμαρχος Τήνου, σημείωσε πως η οικονομία του νησιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν.

«Περιμένουμε το επιτυχημένο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, αλλά συνάμα και ένα ασφαλές άνοιγμα με προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε ο δήμαρχος, λέγοντας πως η Τήνος είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Κλούβας, πρόεδρος Εστιατόρων Ρόδου, σημείωσε πως το μέλλον των επιχειρήσεων είναι αβέβαιο.

«Κάναμε μία προσπάθεια να προετοιμάσουμε τα καταστήματά μας για οποιαδήποτε στιγμή ανοίξουμε, αλλά όσο και να μας στηρίξει η κυβέρνηση, αν δεν παράγουμε χρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί η εστίαση».

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η αγωνία, το ξέρουμε όλοι», σημείωσε από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα δεδομένα και κινείται ανάλογα.

«Θα βοηθήσει πολύ το υγειονομικό διαβατήριο», είπε η κ. Μπακογιάννη, αφού οι κάτοχοί του θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, ενώ στην Ελλάδα, πέρα από τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η ΕΕ θα γίνονται δεκτοί τουρίστες που έχουν κάνει και το ρωσικό και το κινέζικο εμβόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 31/03/2021

Οικονομία