Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι

22.03.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε χθες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι Βοιωτίας κατά την οποία υπέστη εγκαύματα στα χέρια ο ιδιοκτήτης του. Η πυρκαγιά, λόγω των εύφλεκτων υλικών εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το κτίριο. Εξ αιτίας του καπνού και των αναθυμιάσεων ελήφθησαν έκτακτα μέτρα προστασίας των κατοίκων σε Χαλκίδα, Τανάγρα και Αυλίδα.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λιγο μετα τις 4 το απογευμα σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να περιορίσει ο ίδιος τις φλόγες, κατέληξε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, ωστόσο είναι εκτός κινδύνου.

Όπως μετέδωσε το evima.gr, δύο ακόμη άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα.
Λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτό η φωτια πηρε γρηγορα μεγάλες διαστάσεις.

Ενώ προβλήματα δημιούργησε και ο πυκνός μαύρος καπνός που είχε δημιουργηθεί από τα καιόμενα υλικά. Η πολιτική προστασία της περιφέρειας στερεας εξεδωσε ανακοίνωση συμβουλεύοντας τους πολίτες να μείνουν σπιτια τους ,ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποιος αναπνευστικά προβλήματα. Η φωτια ξέσπασε απο άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια .

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021