Ελλάδα

Αρ. Πελώνη: Ύστατο μέτρο η επιστράτευση ιδιωτών ιατρών

22.03.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Ως ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει καταρτιστεί χαρακτήρισε την επιστράτευση ιδιωτών ιατρών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για οικειοθελή προσχώρησή τους στο ΕΣΥ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείσα αν θα γίνει επίταξη και ιδιωτικών κλινικών, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ως προς τον εμβολιασμό των υγειονομικών, είπε ότι εναπόκειται στη συνείδηση του καθενός και εξέφρασε την ελπίδα να εισακουστούν οι εκκλήσεις.

Στο θέμα της επίταξης των ιδιωτών ιατρών αναφέρθηκε πριν από λίγο η Αριστοτελία Πελώνη

Προς αναβολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Την ίδια στιγμή, για πιο αργά μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια για άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς ο κορωνοϊός έχει θέσει σε κατάσταση πολιορκίας τη χώρα, προκαλώντας ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία.

Η χώρα εισέρχεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται διχασμένοι για τα επόμενα βήματα, αφού αρκετοί προβλέπουν ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά πιθανότατα θα καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων και νεκρών.

Η κα. Πελώνη τόνισε πως «είναι μία δύσκολη περίοδος αυτή. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Την Παρασκευή θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/03/2021