Ελλάδα

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για χαλάρωση του lockdown

16.03.2021 | 20:57 Eνσωμάτωση

Ο Διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Γιώργος Μαντέλας σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα τις κυβερνητικές αποφάσεις για μερική άρση του lockdown σε μια στιγμή που το Ε.Σ.Υ βρίσκεται στο όριό του.

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στη λήψη αποφάσεων για μερική άρση του lockdown. Η κοινωνική και η οικονομική αποσυμπίεση.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντέλα ο βασικός λόγος για την χαλάρωση των μέτρων είναι η κόπωση της κοινωνίας.  Ενώ ο δεύτερος όπως ανέφερε είναι απότοκο του πρώτου.

«Θεωρούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η λοιμωξιολόγοι αντιλαμβάνονται ότι η καραντίνα έτσι όπως εφαρμόζεται σήμερα δεν αποδίδει», εξήγησε.

«Ο κόσμος δεν εφαρμόζει τα μέτρα έτσι όπως τα εφάρμοζε πέρυσι τέτοια εποχή. Νομίζω λοιπόν ότι εξαιτίας της κόπωσης φτάσαμε σε αυτό το σημείο και βέβαια κορωνίδα όλων είναι η ιστορία με την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να χρηματοδοτήσει μια νέα επιτρεπτή προκαταβολή που θα είχε τους απαραίτητους πόρους πολύ εύκολα για να του εξασφαλίσει», πρόσθεσε.

Αναφορικά στην οικονομία, σημείωσε ότι: «Το τριακονταετίας ομόλογο θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει την εξήγησή του ότι βγαίνει σ αυτήν τη φάση, γιατί υπάρχει ανάγκη από ρευστότητα, υπάρχει ανάγκη από χρήματα για να στηριχθούν μέτρα, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων να πάρει 3δις, 3 και κάτι. Αυτά δεν φτάνουν ούτε για ενάμιση μήνα για να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή.», τόνισε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο, κι όπως ανέφερε «Αυτός είναι ο λόγος που παράλληλα με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την επαναλειτουργία της αγοράς θα ανακοινωθούν και μέτρα για να στηριχθεί το ΕΣΥ.  Το κρίσιμο σημείο σε όλη αυτή την ιστορία ήταν η σύσκεψη που έγινε την Καθαρά Δευτέρα στην στο Μ γαρο Μαξίμου. Νομίζω ότι εκεί αποφασίστηκε πρώτον και το άνοιγμα αλλά εκεί αποφασίστηκε και η περαιτέρω συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές κατά το πρότυπο του Ερρίκος Ντυνάν.

Τι λέει το μοντέλο του ερρίκος ντυνάν; Ότι το ερρίκος ντυνάν θα δέχεται εφημερίες από νοσοκομεία κρατικά τα οποία ασχολούνται με το covid και σε αυτό το πλάνο θα μπούνε πλέον και άλλες ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα κάνουν τις εφημερίες των κρατικών νοσοκομείων τα οποία θα ασχολούνται με τον covid»

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021